Cenejše dnevno varstvo v Pegazovem domu

V kolikor za dnevno varstvo ni toliko uporabnikov, da bi lahko oblikovali samostojno skupino, jih vključimo v skupino med ostale stanovalce, kjer jim omogočamo kvalitetno preživljanje časa.

Uporabnike vključujemo v vse aktivnosti, ki jih dom nudi ostalim stanovalcem: sodelujejo pri telovadbi, družabnih igrah, sprehodih, ustvarjalnih delavnicah in ročnih delih ter na prireditvah in nastopih.

Uporabnike z demenco namestimo v skupino za demenco, kjer jim poleg aktivnosti in prehrane zagotavljamo tudi ustrezno varstvo.

Gospodarska kriza in varčevalni ukrepi se odražajo na mnogih področjih, v številnih primerih tudi v družinskih proračunih. V Pegazovem domu v Rogaški Slatini se skušamo prilagajati nastalim razmeram, zato smo s 1. junijem cene za dnevno varstvo znižali.

Cene, oblikovane po Metodologiji za izračun cen socialno varstvenih storitev, sicer znašajo za dnevno varstvo 70 % cene institucionalnega varstva, v Pegazovem domu pa smo se odločili cene znižati tako, da znaša 8 urno varstvo za uporabnika, ki je vključen v skupino za dementne 15 EUR, če pa je uporabnik vključen v vitalno skupino znaša cena 8 urnega varstva 12 EUR.

Kot že omenjeno, je v tej ceni vključena prehrana – zajtrk, kosilo, malica, sodelovanje pri aktivnostih, zdravstvena nega in ustrezno varstvo, če gre za uporabnika z demenco.
Z nižjimi cenami se želimo približati finančnim možnostim uporabnikov ali njihovim svojcem, zlasti tistim, ki tako obliko varstva nujno potrebujejo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.