Oči in ušesa boga – videonadzor Sudana (FILM)

Križnar in Weissova sta namreč celotno angleško različico filma objavila na spletni strani za izmenjavo posnetkov YouTube.  Film, ki je razdeljen na sedem krajših delov, si lahko ogledate na Križnarjevem kanalu ali pa na naši spletni strani na dnu članka. Križnar ob tem poudarja, da mora svet videti, da se prav ta trenutek dogaja iztrebljanje v Nubskih gorah, Modremu Nilu, Abjeju in Darfurju.

“Svet mora reagirati in poslati mirovno misijo OZN, pripeljati humanitarno pomoč, posredovati pri ustavitvi vojne. Reagirati mora tudi EU, vsaj zunanja politika evropskega parlamenta in poslati svoje opazovalce v Sudan. O zločinu, ki je prikrit, ker tam ni novinarjev, mora izvedeti ves svet,” pravi Križnar.

“Klikni na film, si ga poglej in ga razpošlji po svetu. AKTIVIRAJ SE! Le s skupnimi močmi lahko premaknemo ta svet!” še poziva Križnar.

Film sicer prikazuje skrito iztrebljanje afriških staroselcev, ki v Sudanu živijo na območjih, bogatih z naravnimi viri.

Več informacij o dejavnostih Toma Križnarja lahko najdete na njegovi spletni strani www.tomokriznar.com. Pri njegovem delu mu je v veliko pomoč humanitarna organizacija H.O.P.E., ki zbira denar za mobilno vrtalno napravo za vodo in za miniaturne kamere, s katerimi staroselci snemajo dogajanje v Nubskih gorah.

Če želite darovati za kamere, nakažite poljuben znesek (tudi dva, tri evre bo pomagalo) na račun, odprt pri Delavski hranilnici:

Humanitarna ustanova H.O.P.E., Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, TRR: 61000-0001966537, Namen nakazila: Internet in kamere za Darfur

Za vrtalno napravo pa nakažite denar na:

TRR: 61000-0001846742, Namen nakazila: Vrtalna naprava za Darfur

Vse donacije se sproti objavljajo na spletni strani organizacije H.O.P.E., tako lahko vsak posameznik preveri, da je njegov denar res prišel v prave roke.

Celoten film v angleščini si lahko pogledate spodaj:

1/7

EYES AND EARS OF GOD part 1 (7)

2/7

EYES AND EARS OF GOD part 2 (7)

3/7

EYES AND EARS OF GOD part 3 (7)

4/7

EYES AND EARS OF GOD part 4 (7)

5/7

EYES AND EARS OF GOD part 5 (7)

6/7

EYES AND EARS OF GOD part 6 (7)

7/7

EYES AND EARS OF GOD part 7 (7)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.