Pegazovi stanovalci na izletu v živalskem vrtu

V živalskem vrtu nas je toplo sprejel vodič Andrej. Odpeljal nas je v učilnico, kjer smo si ogledali kuščarja Rudita, kraljevega pitona in grlico. Vsako izmed živali nam je podrobneje prestavil, imeli pa smo jo možnost tudi pobožati.

Dolg, lepo obarvan piton je že ob samem pogledu povzročil naježeno kožo, a so se ga stanovalci vseeno dotaknili in prijeli v dlan. Po končani predstavitvi smo se okrepčali z sendviči in sokovi, nato pa podali na ogled ravninskega dela živalskega vrta.

Pisani pav se je ponosno šopiril, dolgovrate lepotičke-žirafe, pa so nas pozorno spremljale in se nastavljale fotografskim objektivom. Kapibare in ježevci so se skrivali ob ograji, kamele, pujski in kozice pa se veselo pasli po zelenici. Čeprav ta dan ni bilo vroče, so se nekatere živali zadrževale znotraj skrivališč. Lev in levinja sta se vsak na svojem koncu ograje spogledovala, medtem ko se sibirski tiger in morski lev nista pustila motiti pri spancu.

Stanovalci so bili najbolj navdušeni nad slonom in šimpanzi. Ti so bili nadvse zabavni, skakali so sem ter tja, eden izmed njih pa se je igral z žogo. Živali v višje ležečih predelih si zaradi dostopnosti terena nismo ogledali. Iz Ljubljane smo se odpravili na pot proti Kamniku, kjer nas je v podeželsko urejenem gostišču čakalo kosilo. Polni pozitivnih vtisov smo se v poznih popoldanskih urah vrnili v dom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.