Prihaja Golažijada 2011!

Letošnja Golažijada se bo sredi lepo urejenega trškega jedra v Mozirju odvijala v soboto, 21. maja. Tisti, ki bi v tej prijetni prireditvi radi sodelovali kot kuharji, se prijavite čim prej. Čeprav se bodo prijave uradno zbirale vse do 20. maja, jih bo zmanjkalo v trenutku, ko bo zadnje mesto zapolnila 50. ekipa.

Vsaka kuharska ekipa bo dobila 4 kilograme mesa in 4 kilograme čebule, kar je dovolj za 10 litrov golaža, kolikor ga mora v odmerjenih treh urah skuhati na očeh obiskovalcev in pod budim očesom strokovne komisije, ki bo na koncu ocenila vse golaže in izbrala zmagovalno ekipo. Kavcija za udeležbo vas bo stala 30 €, vaš golaž pa boste lahko prodajali obiskovalcem prireditve – v zameno za en bon, boste dali eno porcijo golaža. Zbrane bone boste na koncu odnesli do organizatorja, ki vam bo za vsak bon izplačal 0,5 €.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P1_tdzWHbYY[/youtube]

Poleg tega bo organizator priskrbel tudi pribor in kruh, tako da se mora vsaka tekmovalna ekipa opremiti predvsem z dobrima kuharjema ali kuharicama, ki bosta s seboj prinesla kotel in plin ali drva ter polno drobnih začimb, ki bodo posameznemu golažu dale prav poseben okus. Prijavnicopravila in fotografije z Golažijade 2010 najdete na mozirje.eu.

Na Golažijadi 2010 sta se naša dva glavna kuharja Roman in Jaka s četrtim mestom – vseh ekip je bilo 38 – izkazala za odlična kuharja, zato se še toliko bolj veselimo priložnosti, za ponovno razvajanje naših brbončic in spodbujanja vseh ekip. Čeprav je Golažijada v svojem bistvu tekmovanje, je bilo v središču Mozirja, ki ga je napolnilo veliko ljudi, čutiti tisto pravo tekmovalno vzdušje, ki je samo spodbujalo vse, da so se še malo bolj potrudili s kuho. In na koncu so bili vsi zelo zadovoljni. Čudovit sončen dan, vonj po golažu, ki je preplavil celoten kraj, nasmejani ljudje in bogat spremljevalni program so Golažijado spremenili v zares zanimivo in sproščeno dogajanje, ki ga letos nikakor ne smemo zamuditi. Kako je bilo, si oglejte v fotogaleriji.

Dopoldan si privoščite sproščujoč sprehod po čudovitem Mozirskem gaju, ob 14. uri, ko bo moral biti golaž kuhan, pa pridite na kosilo v center Mozirja. Verjamemo, da vam ne bo žal, če boste upoštevali naš nasvet.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.