Čipke od glave do peta

Pajčevina na koži ni rezervirana samo za spodnje perilo in spalnico, ampak je v primerni obliki in izvedbi nadvse dobrodošla tudi na bolj svečanih oblačilih, v rahlo zadržani različici pa tudi za vsakodnevne priložnosti. Če bi pravilo strnili v najbolj preprosto obliko, bi lahko zatrdili, da podnevi velja pravilo manj je več, zvečer se vse zavore sprostijo, ponoči pa … je vse odvisno le od vaše domišljije.

A vrnimo se k čipkam, ki jih je s svojo jesenko-zimsko kolekcijo popularizirala nihče drug kot Miuccia Prada. Ta je naletela na čipke, ročno izdelane v Švici in se poigravala z idejo o detajlih iz nje, nato pa ustvarila kar celotno kolekcijo, v kateri so najbolj izstopale povsem čipkaste obleke. Da se bodo za nakup odločile le pogumnejše ženske, je bilo praktično samoumevno, a sprva previdno, nato pa zanesljivo, so čipke na telesih modnih obsedenk in zvezdnic zavladale pod žarometi in na rdečih preprogah. Ena od prvih, ki se je slovesnosti ob premieri filma udeležila v drzni Pradini kreaciji, je bila Charlize Theron, ki je svetu pokazala, da so čipke vendarle nosljive. In to kako!

Z materialom se je v kolekcijah za tekočo sezono poigrala tudi modna hiša Armani ter oblikovalec Alexander McQueen. Ta je na modno pisto poslal očarljive črne oblekice, nadvse primerne za praznična snidenja. Čipka ni neznanka niti v kreacijah Karla Lagerfelda in Johna Galliana, predvsem mlade zvezdnice, kot sta Keira Knightley in Natalie Portman, pa se za različne slovesnosti radi zavijeta v prosojna oblačila znamke Rodarte.

Pri uporabi čipke je potrebna previdnost, saj želimo z njimi doseči videz elegance ter pridušene erotike in ne zastarelosti ter kiča. Za mladosten videz lahko tako na primer na lahkotno čipkasto oblekico ali srajčko nadanemo letos zelo modno usnjeno jakno. Izbira čipkastih oblačil je ogromna in že sprehod po Zari, H&M-u, Orsayu, Promodu ali Mangu (med drugim!) nam bo ponudil nemalo možnosti. Pri izbiri nakita nikar ne pretiravajte, saj so že čipke same nadvse opazne, preveč zasičen videz pa je nekaj, čemur se želimo izogniti.

Če niste dovolj pogumne za kos čipkastega oblačila, za začetek raje posezite po večerni torbici s čipkastim reliefom, vedno pa lahko seveda najbolje prihranite za konec, ko oblačila zdrsnejo s telesa in na vaši koži ostaneta le najpomembnejša kosa – modrček in spodnje hlačke. Z zapeljivo, delikatno čipko, se marsikatera dama počuti bolj ženstveno, pa čeprav je spodnje perilo morda rezervirano le za njene oči. Mali trik samozavestnega nastopa je pač tudi kvalitetno spodnje perilo, ki ga lahko nosimo povsem za svojo dušo. Če pa ga ceni še nekdo drug … toliko bolje!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.