Triki, da bo pričeska obstojna tudi v vlažnem vremenu

Woman snuggling into her jacket on a windy cold day with her long hair blowing to the side in the breeze in a rural landscape
Foto: mheim3011 iz iStock

Jesenski meseci, ko so pogosti dež, megla in vlažno vreme, lahko precej otežijo vzdrževanje pričeske. Mnogi se sprašujejo, kako bi lahko preprečili, da bi se lasje v takšnih pogojih hitro skodrali ali izgubili obliko. Tukaj je nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo pomagali ohraniti pričesko obstojno tudi v vlažnih dneh.

1Uporabljajte izdelke proti vlagi

Na trgu je veliko izdelkov, ki so posebej zasnovani za zaščito las pred vlago. Med njimi so razpršila, serumi in kreme proti krepastim lasem. Poiščite izdelke, ki vsebujejo silikon ali keratin, saj ustvarjajo zaščitni sloj, ki preprečuje, da bi vlaga prodrla v lase.

2Lak za lase z močnim oprijemom

Da bi vaša pričeska ostala v formi, uporabite lak za lase za dolgotrajni obstoj, ki je odporen na vremenske vplive. Takšni laki za lase so posebej zasnovani za okolja z visoko stopnjo vlage, saj preprečujejo, da bi se lasje razmršili.

3Negovalni tretmaji za gladkost las

Redno uporabljajte globinske balzame ali keratinske tretmaje, ki lase zgladijo in jih naredijo odporne na vlago. To pomaga preprečiti krepavost last, ki je pogosto vir težav v vlažnem vremenu.

4Sušenje las z okroglo krtačo

Preden se odpravite ven, poskrbite, da bodo vaši lasje popolnoma suhi. Če ostane v laseh vlaga, jo bodo še hitreje vpili iz zraka. Uporabite okroglo krtačo in sušilec za lase, da zgladite povrhnjico las in ‘zaklenete’ obliko pričeske.

5Uporaba svilenih ali satenastih dodatkov

Svila in saten zmanjšujeta trenje in preprečujeta, da bi lasje vpijali vlago iz okolice. Razmislite o svilenih rutah ali kapah, ki bodo vaše lase zaščitile pred vremenom.

6Ustrezna pričeska za vlažne razmere

Če imate večne težave z vlago, se posvetujte s svojim frizerjem o pričeskah, ki so bolj odporne na vlago. Pričeske s plastmi ali krajšimi dolžinami so pogosto lažje obvladljive in manj nagnjene k uničenju v posebnih vremenskih razmerah.

Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov boste lahko ohranili svojo pričesko urejeno tudi v vlažnem jesenskem vremenu. Pravilna nega in izbira pravih izdelkov vam lahko pri tem zelo pomagata.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članek5 stvari, ki jih moški ne želijo slišati na prvem zmenku
Naslednji članekPoznate Strategijo razvoja zdravstvene dejavnosti na primarni ravni?

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.