Martinovo praznujemo 11. novembra in ta dan je čudovit izgovor, da se podružimo, uživamo v dobri hrani in nazdravimo mlademu vinu. To je praznik, ko po tradiciji iz mošta nastane vino, mize pa se obložijo z jesenskimi dobrotami. Zakaj ne bi letos tudi sami pripravili kaj okusnega? Tukaj so trije hitri in preprosti recepti, da boste brez skrbi uživali ob prazniku.
2 račji prsi (zarežite v kožo, da bodo lepše hrustljave)
1/2 glave rdečega zelja
jabolko
žlica rjavega sladkorja in žlica jabolčnega kisa
začimbe (sol, poper, mleta kumina)
Priprava:
Rdeče zelje na drobno narežite in na zmernem ognju prepražite s sladkorjem. Dodajte narezano jabolko, zalijte z jabolčnim kisom, solite, začinite s kumino in kuhajte, dokler ne postane mehko.
Račja prsa začinite s soljo in poprom, nato jih položite na hladno ponev s kožo navzdol. Pražite, dokler koža ni zlato hrustljava (približno 7–10 minut), nato obrnite in popecite še na drugi strani.
Postrezite račja prsa narezana na rezine z rdečim zeljem.