Manifest o spodnjem perilu

Strinjamo se. A lepega spodnjega perila ne smete nositi zaradi boljšega vtisa v situacijah, o katerih brez pravega povoda sploh ne bi smeli razmišljati. Lepo spodnje perilo morate nositi predvsem zaradi sebe. Saj veste – ker se cenite.

Če bi imeli na voljo rentgenska očala, s pomočjo katerih bi lahko ljudem kukali pod njihova dnevna oblačila, nas njihovi bolj delikatni spodnji kosi verjetno ne bi preveč impresionirali.

Sem pa tja bi naleteli na koga, ki si samozavest pred zmenkom viša tudi s pomočjo dražjega perila, sicer pa bi bilo povprečje verjetno ujeto nekje med nekaj let stare bombažne krpice in razvlečene modrčke.

Ujemajoče se spodnje perilo v poplavi izbire že dolgo ni pomembno; bolj žalostno je, da se le malo žensk zaveda, kakšni nedrčki so primerni za določena vrhnja oblačila (pod oprijeto enobarvno majčko je pač potrebno nadeti gladek modrček z dobro oporo, ne push-up čipkastega, ki bo na vrhu majice s svojim vzorcem izrezoval grudice), predvsem pa jih veliko namesto udobja izbere estetiko ali obratno, medtem ko bi moralo idealno spodnje perilo združevati oboje.

Vsaka ženska bi morala imeti v svojem domu za spodnje perilo rezerviran poseben predal. Prisegate na bombaž? Ni problema, v bolje založenih trgovinah je zapeljivih kosov spodnjega perila, narejenih iz naravnih materialov, več kot preveč. Vsi čipkasti kosi niso ceneni in vse gladke hlačke niso nujno poliestrske. Imate najraje športno spodnje perilo? Super, pri pravih proizvajalcih so že davno iznašli tisoč in en način spajanja estetike in športnosti.

Tudi bolj mladostniško spodnje perilo ni več otroško, ampak prikupno in le kdo vam je dejal, da po dvajsetem letu ne smete več nositi spodnjic z likom Hello Kitty? Prepovedi se pri spodnjem perilu nanašajo zgolj na izmučeni izgled, strganost in velikost. Premajhne ter prevelike stvari nujno zavrzite in spodnjega perila nikoli, ampak nikoli ne kupujte brez pomerjanja.

Ljudje spodnje perilo kot v javnosti manj izpostavljen kos oblačila dojemajo tudi kot manj pomemben, a takšna miselnost ne bi mogla biti bolj zgrešena. Gradnja našega videza in samozavesti ter dobrega počutja se začne prav pri spodnjem perilu in tega ne rabimo odnesti na razstavo, da bi se izplačalo obleči v “naše najboljše primerke v predalu”. Če spodnjega perila ne boste prvenstveno nosili zaradi sebe, potem bo polovica njegovega učinka izničena tudi pri kateremkoli drugem človeku, ki bi ga doletela čast videti vaše razgaljeno telo.

Ženske se v naše najdelikatnejše kose spodnjega perila rade oblečemo predvsem pred potencialno priložnostjo za seks, saj se tako počutimo bolj privlačno, medtem ko moški tovrstne zadeve opazijo zgolj s polovico ženske zmogljivosti. Res je, da imajo nekatere preference in želje glede spodnjega perila, a črnega modrčka, ki ima čipke po obrobi, črnega modrčka, ki ima izvezene košarice in črnega modrčka, ki ga med dojkama krasi svetla pentlja, med seboj ne bodo ločili, razen če vseh treh ne položite pred njih.

Najbolj pomembno je torej telo, ki spodnje perilo nosi in prav zato bi morali pozabiti na zgrešene predstave o tem, da za perilo ne bi smeli zapraviti toliko denarja kot na primer za kavbojke. A kaj vam bodo kavbojke, če se pod njimi ne počutite dobro? Pri nakupovanju oblačil bi morali dober delež svojega proračuna nameniti tudi različnim kosom spodnjega perila. Če so ličila pika na i, potem je skrbno izbrano spodnje perilo, v katerem se počutimo zapeljivo in udobno obenem, podlaga za vse ostalo.

Mimogrede – izbira spodnjega perila se ne konča pri spodnjicah in modrčkih. Če še niste, potem je zadnji čas, da odkrijete svet pasov za nogavice, steznikov, bodijev … In hkrati odkrijte še lastno čutnost. Ker se cenite, seveda.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.