Ljubljanski grad: Ko se srečata čembalo in saksofon

3. koncert iz cikla Milko Lazar & Matjaž Drevenšek z gosti na Ljubljanskem gradu 2015: »Od baroka do sodobne umetne glasbe«

Grajska kapela sv. Jurija, 19.5.2015, ob 19.00

Milko Lazar (čembalo) in Matjaž Drevenšek (saksofoni), gost Luka Juhart (harmonika)

Srečanje enega najstarejših (čembalo) in najsodobnejšega (saksofon) evropskega inštrumenta skozi dela J. S. Bacha ter dveh sodobnih slovenskih skladateljev (A. Kumar, M. Lazar).

Srečanje dveh starih prijateljev bo srečanje nove zasedbe – ekskluzivne in nenavadne kombinacije glasbil: historičnega čembala in sodobnih saksofonov.

»Velikokrat me vprašajo,« pravi Milko, »kateri je moj najljubši inštrument. Odgovora na to pravzaprav nimam, ker mi je bolj pomemben glasbenikov izraz, kot na kateri inštrument igra. A kljub temu obstajata dva inštrumenta, ki me s svojim predirljivim in pravzaprav zelo sorodnim zvenom privlačita že od nekdaj. To sta čembalo in sopranski saksofon, za katera sem napisal novo delo.«

»Če bi me vprašali, kateri saksofon mi je najbolj pri srcu, je to prav gotovo baritonski, ker se v njegovem zvoku najbolje odraža moj značaj – biti temelj. Tokrat pa bom, Milku na ljubo, igral predvsem sopranski saksofon,« dodaja Matjaž.

Za še bolj nenavadno zvočnost sta v goste povabila harmonikarja, čigar inštrument z jezički in tipkami bo deloval kot povezovalni element.

Cena vstopnice: 10,00 €, 7,00 €* za dijake, študente, upokojence, skupine nad 15 oseb

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Za obisk prireditve priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. Cena povratne vožnje z vzpenjačo je za obiskovalce koncertnega cikla znižana.

Oglasno sporočilo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.