Mobilne šole računalništva za starejše

Društvo Advans je neprofitna organizacija, ki se zavzema za spodbujanje digitalne pismenosti in e-vključenosti starejših na območju Maribora z okolico. V ta namen so pripravili crowdfunding kampanjo, s katero želijo zbrati dovolj denarja za nakup vsaj šestih prenosnikov in za kritje ostalih stroškov povezanih z izvedbo projekta, zato, da bodo lahko usposabljanja za starejše v celoti brezplačna. S projektom namreč želijo v svet računalništva pritegniti čim večje število starejših, ki računalnika ali interneta ne uporabljajo oziroma je ta uporaba zaradi pomanjkanja znanj in veščin omejena.

Kampanja poteka na njihovi spletni strani, www.advans.si, kjer lahko izberete znesek, ki ga želite donirati ter s tem izberete ugodnost, ki jo želite pridobiti v zameno. Ugodnosti so namenjene tako posameznikom kot tudi pravnim osebam, ki bi želele podpreti projekt.

V društvu si želijo predvsem podpore s strani družbeno odgovornih organizacij in podjetij, ki ponujajo izdelke ali storitve iz področja IKT, saj lahko njihova usposabljanja, ki temeljijo pretežno na praktičnem delu, počasnejšem tempu podajanja novih informacij ter potrpežljivosti, spodbudijo starejše k večji uporabi izdelkov in storitev IKT.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.