Obetajo se novi centri medgeneracijskega učenja

Ljudske univerze, članice Zveze ljudskih univerz Slovenije, so prepoznale veliko potrebo po organiziranem in ciljno usmerjenjem medgeneracijskem učenju, zato bodo na 28 univerzah po Sloveniji odprli Centre medgeneracijskega učenja. Programi medgeneracijskega učenja, ki bodo prvič potekali od 25. do 30. novembra 2013, želijo spodbujati generacije pri povezovanju in izmenjavi znanj in izkušenj v obojestransko korist.

Na Centru za dopisno izobraževanje Univerzum so odprli Center medgeneracijskega učenja, ki bo povezoval mlade in starejše pri izmenjavi znanj in izkušenj. Zato pripravljajo v tednu medgeneracijskega učenja delavnice in predstavitve, da bi spodbudili sodelovanje med generacijami.

Medgeneracijsko učenje, katerega glavne značilnosti so prostovoljna udeležba, delitev vlog učenja in poučevanja med člani ter spreminjanje posameznika in skupnosti, povezujejo z učenjem v skupnosti. Center medgeneracijskega učenja je zato zasnovan na partnerskem sodelovanju in bo deloval kot mreža vladnih in nevladnih organizacij, ki v lokalni skupnosti združuje člane posamezne generacije. K sodelovanju so povabili več organizacij, svoje sodelovanje pa so poleg CDI Univerzum že potrdili: Univerza za tretje življenjsko obdobje Ljubljana, Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije, Dom starejših občanov Šiška, dogovarjajo pa se še z drugimi.

Za prihajajoči teden medgeneracijskega učenja imajo oblikovan program, k sodelovanju pa ste vabljeni vsi, ki želite pridobiti nova znanja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.