Veselo ob dnevu starejših v Pegazovem domu

V ponedeljek, 23. septembra, so učenci II. Osnovne šole stanovalce na invalidskih vozičkih odpeljali na sprehod do parka. Torkovo dopoldne je minilo v znamenju jeseni, saj smo pred domom postavili Tetko jesen, jo obložili s sadovi narave, obudili pa smo tudi stari običaj ličkanja koruze. Sredino dopoldne smo namenili sproščanju. Današnji ritem življenja je poln stresa, zato je pomembna sprostitev, samomasaža in uporaba zvočne terapije, katere je stanovalce naučila ga. Ingrid Ferlež. Petkovo dopoldne je bilo zelo živahno, v pritličju doma smo postavili stojnico ročnih del.

Stanovalci, zaposleni in obiskovalci so imeli možnost ogleda in nakupa izdelkov, ki so jih izdelali stanovalci. Tudi zadnji ponedeljek v mesecu septembru je bil namenjen druženju in ustvarjanju. Nekateri stanovalci so ob pomoči go. Anje Kidrič, članice društva Mavrica slikali na platno, drugi pa so ustvarjali z učenci I. OŠ Rogaška Slatina na temo jeseni. 1. oktobra smo praznovali z II. OŠ Rogaška Slatina, nastop so izvedli učenci folklorne skupine, ki so poleg plesa in petja stanovalcem podarili še unikatna ročna darila. Naslednji dan smo zaigrali priljubljeno tombolo in stanovalci so se spet razveselili praktičnih daril, ki jih podarja naš sponzor Droga Kolinska.

Četrtek, 3. oktober, popoldan smo preživeli skupaj s člani Etno skupine Nojek. Spomini so se kar zlili v melodije, ki so jih prepevali Nojeki. Gre za starejše pesmi, ki so našim stanovalcem še posebej pri srcu. Vsi ti dogodki dodajajo življenje dnevom, privabljajo nasmeške na obraze, obujajo spomine na mladost, zato se še enkrat iskreno zahvaljujemo vsem sodelujočim.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.