Društvo Vita išče prostovoljce

Društvo Vita za pomoč po nezgodni poškodbi glave v Ljubljani deluje že od leta 1992  in smo nacionalna, neprofitna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva, zdravstva in kulture. Združuje osebe po pridobljeni možganski poškodbi, ter njihove družine, strokovne in laične delavce, simpatizerje ter prostovoljce.

1. V SOCIALNO VARSTVENEM PROGRAMU MREŽA DC  (DNEVNI CENTER LJUBLJANA in KOČEVJE )VABIMO PROSTOVOLJCE ZA IZVAJANJE DEL:

  • Pomoč in podpora uporabnikom pri vključevanju v program.
  • Izvajanje ustvarjalnih delavnic; izdelava nakita, voščilnic, šivanje izdelkov ipd.
  • Izvajanje plesne in glasbene delavnice.
  • Športno rekreativne delavnice; plavanje, jahanje, planinarjenje.

K sodelovanju vabimo tudi vse tiste, ki imate željo pomagati in ste morda v svoji aktivni dobi opravljali delo psihologa, socialnega delavca, logopeda…..

Na kratko o socialnovarstvenem programu Mreža DC.

Program izvajamo že od leta 1992. Deluje regijsko in sicer imamo Dnevni center v Ljubljani s sedežem na Dunajski 106, ter v Kočevju, Koblarji 46, Stara Cerkev. Prostori so prilagojeni za delo z osebami po poškodbi glave. Program se izvaja pod okriljem Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Socialna zbornica je na podlagi strokovne ocene izvajanja programa program tudi verificirala kot javni socialno varstveni program. Izvajamo ga vodeno in je prilagojen posameznemu uporabniku glede na njegove psihofizične sposobnosti.

Osnovni cilj in namen programa je ohranjanje znanj in spretnosti, razvijanje novih sposobnosti, pridobivanje socialnih veščin in navad, razvijanje individualnosti ter vključevanje oseb po poškodbi možganov v širšo lokalno skupnost po zaključenem rehabilitacijskem postopku.

Uporabnikom nudimo organizirano varstvo vsak delovni dan. Z vključitvijo osebe po poškodbi možganov v dnevni center razbremenimo tudi svojce/zakonite zastopnike. Metodologija izvajanja programa temelji na individualni in skupinski metodi dela.

Izvajamo sledeče oblike skupinskega dela: Kreativne delavnice; glasbene, plesne, keramične in likovne delavnice; učenje za delo na računalniku, trening socialnih veščin,  družabne igre, tematska srečanja namenjene informiranju in aktivni participaciji uporabnikov pri razvijanju programa, učenje za samostojno življenje-kuhanje, skrb za  čistočo in urejeno okolje. Rekreativno-športne aktivnosti; telovadba, plavanje, sprehodi, fitnes, vožnja s tricikli, hoja s hoduljo. Družabništvo: izleti, ogledi, ekskurzije, piknik, tabori. Delovne veščine: izdelava izdelkov (razvijanje delovnih veščin, večanje vzdržljivosti, motivacije, razvijanje uporabnikovih spretnosti).

Individualno delo s uporabnikom se izvaja v obliki, pogovora, svetovanja in podpore uporabnikom in njihovim svojcem.

Delo z uporabniki in njihovimi družinami/zakonitimi zastopniki  temelji na kodeksu etičnih načel socialnega varstva.

2. VESELI PA BOMO TUDI VAŠE POMOČI PRI TAJNIŠKIH DELIH IN V SOCIALNO VARSTVENEM PROGRAMU POMOČ NA DOMU OSEBAM S PRIDOBLJENO MOŽGANSKO OKVARO.

OGLASITE SE NAM, VESELI BOMO VAŠEGA KLICA. Z VAŠO DOBROTO BOSTE POMAGALI OHRANITI PROGRAME ZA OSEBE PO PRIDOBLJENI MOŽGANSKI OKVARI.

Pri prostovoljnem delu vam nudimo:

  • strokovno podporo pri izvajanju prostovoljnega dela
  • izobraževanje za prostovoljno delo
  • nagrada (obisk kulturnih prireditev, udeležba na izobraževanjih zunanjih institucij itd..)
  • prijetno vzdušje pri opravljanju prostovoljnega dela

Z veseljem pričakujemo vaš klic, vodja programa Mreža DC 040 455 041 ali pišite na elektronski naslov: vdc.d.vita@gmail.com.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.