Možgane je treba trenirati celo življenje

Zavod za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta je v okviru Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti v Mozirju organiziral serijo delavnic, namenjenih krepitvi spomina. Ker je bila vsebina resnično primerna za vse starosti, smo jih poimenovali Medgeneracijski trening možganov.

V štirih četrtkovih druženjih sta nam strokovnjaka Peter Cokan in Vanja Jus iz Univerzuma Minerva predstavila vrsto tehnik, ki jih lahko uporabljamo pri vsakodnevnih opravilih. Najprej smo spoznali osnovo za krepitev spomina in zbranosti, znanje pa smo nadgrajevali  s tehnikami za uspešno pomnjenje številk, zaporedij, imen in obrazov, učenje na pamet, izvedeli smo tudi kako pospešiti branje in hkrati povečati razumevanje prebranega.

Vsako delavnico je obiskalo okoli 25 udeležencev. Ure druženja so minevale v sproščenem vzdušju, veliko smo se smejali in zabavali. Vsako tehniko smo preizkusili na konkretnih primerih, predavatelja pa sta najbolj zagnane občasno nagradila s praktičnimi nagradami. S tistimi, ki so ostali do konca, smo naredili zaključno spominsko sliko, preden pa smo se razšli, smo bili enotnega mnenja, da smo pridobili nova orodja, ki nam bodo pomagala ohranjati miselno kondicijo na visokem nivoju. Možgane je pač treba trenirati celo življenje.

Podobne delavnice Univerzum Minerva pripravlja v okviru projekta MemoHELP. Ko bodo znani datumi delavnic, vas bomo o tem obvestili tudi na portalu zl.webinarji.eu. Če bi radi začeli takoj, preverite naše vaje za krepitev spomina.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.