Jesenski utrip v Pegazovem domu

Že tradicionalno, smo tudi letos v znamenje dobre letine pred Pegazovim domom postavili tetko jesen. Prav tako smo obudili običaj ličkanja oz. kožuhanja koruze. V zajeten kup koruze smo za dodatno spodbudo in v veselje stanovalcev skrili številne dobrote in žlahtno kapljico. Nekateri so imeli pri iskanju teh dobrot več sreče, a so jih bratsko razdelili med ostale.

Pripravili smo tudi bučijado. Šef kuhinje in kuharice so našim stanovalcem pripravili številne jedi iz buč. Stanovalci so lahko poskusili bučni kompot, bučno marmelado, bučno pito in številne druge dobrote. Druženje na bučijadi pa je začinil še domski pevski zbor pod vodstvom Marinke Mastnak. Ob zvokih harmonike se je veliko prepevalo, bolj pogumni pa so zraven še zaplesali.

V čast mednarodnemu dnevu starejših, smo za naše stanovalce pripravili prireditev s pestrim kulturnim programom. Vse zbrane je naprej nagovorila direktorica doma, v nadaljevanju pa nas je ponovno razveselil domski pevski zbor. Dan so nam polepšali tudi učenci glasbene šole ter učenci I. osnovne šole, ki so ob glasbeni spremljavi in v narodni opravi zaplesali venček narodnih plesov. Za dodatno mero smeha so poskrbele še naše zaposlene s šaljivim skečem na temo medgeneracijskega povezovanja.

V okviru aktivnosti, ki jih imajo naši stanovalci, smo izvedli tudi delavnico z varovanci Varstveno delovnega centra Šmarje. Našemu povabilu se je odzvalo sedem njihovih varovancev z mentorjema Urško in Bojanom. Skupaj smo iz lesa izdelovali igro spomin ter voščilnice. Delo je potekalo zelo utečeno. Prvo smo les s skupnimi močmi pobrusili, nanj narisali različne motive ter jih nato vžgali v les. Nakar smo te motive še pobarvali.

Za izdelavo voščilnice smo potrebovali trak iz jute, ki smo ga narezali na manjše koščke, nanj prilepili rožico, katere cvet je bil sestavljen iz storžev. Celoten motiv smo prilepili na voščilnico. Po končani delavnici pa so varovanci Varstveno delovnega centra v pritličju doma postavili stojnico. Stanovalci, zaposleni, kot tudi obiskovalci so si lahko ogledali ter kupili njihove izdelke. Skupaj smo doživeli prijetno dopoldne, ki bo našim stanovalcem ostalo v lepem spominu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.