Pomladni tek na Jesenicah

Letošnjo leto je bil že tretjič in se počasi uveljavlja med slovenskimi tekači. Tek organizira zavod za šport Jesenice v sklopu praznovanj občinskega praznika. Tečejo tako otroci na krajših razdaljah, kot starejši na 10km razdalji.

Teka se udeleži povprečno petindvajset otrok in petinštirideset odraslih. Po teku je poskrbljeno tudi za topli obrok in takojšna okrepčila na cilju – čokolada, sadje, čaj in voda. Seveda vodo delijo tudi ob progi. Vsak udeleženec pa prejme tudi spominsko majico.

tek_jesenice1

Kljub temu, da so  Jesenice na Gorenjskem, je bila letošnja štartnina samo dva evra. Proga je lepa, poteka tudi skozi nekdanje obrate Železarne Jesenice, po gozdu pod Mežakljo do Hrušice,  kjer se obrne in se ob Savi Dolinki vrača do cilja. Ta se nahaja ob stavbi občine Jesenice, kjer je lociran tudi start.

tek_jesenice4

Proga je zelo hitra, saj nima večjih vzponov po obratu pa se v glavnem spušča. Za informacijo: čas letošnjega zmagovalca je 34min in 45 sekund, v ženski kategoriji pa 41 min in 31 sekund. Rekord proge pa je še hitrejši, čeprav je bila letošnja proga malo »lažja« zaradi novozapadlega snega in ledu na tekaški progi. Organizator se je zaradi varnosti tekmovalcev tako odločil, da se bo teklo samo po severni trasi.

Vsekakor  jeseniški pomladni tek priporočam tudi ostalim rekreativnim tekačem – tudi, ali pa predvsem, ‘zlatoletnikom’!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.