Igrišče za starejše

Pred nedavnim so takšno igrišče postavili v Veliki Britaniji, natančneje v Manchestru. Namenjeno je predvsem osebam starejšim od 60 let, saj je prilagojeno njihovim specifičnim potrebam po gibanju in rekreaciji.

igrisce3Izgradnja je stala vsega 15.000 angleških funtov, vključuje pa 6 različnih naprav, namenjenih nežni vadbi starostnikov. Vsaka od naprav je namenjena stimuliranju drugega dela telesa in krepivi različnih mišičnih skupin.

Ideja je predvsem spodbuditi starejše, naj večkrat zapustijo svoje domove, se družijo na igrišču, ob tem pa naredijo tudi nekaj koristnega za svoje telo in dobro počutje, hkrati pa se seveda zabavajo.

igrisce2Zanimivo je tudi to, da so omenjeno igrišče postavili v neposredni bližini otroškega igrišča, kar omogoča, da stari starši, ki imajo v varstvu svoje vnuke in vnukinje telovadijo medtem, ko se otroci igrajo le nekaj metrov stran.

igrisce4Realizacije zanimivega projekta so se lotili kar člani tamkajšnje krajevne skupnosti po vzoru podobnega igrišča, ki so ga pred časom postavili v Nemčiji.

Kot kaže se je s tem v Evropi pričel nov, spodbuden trend in le upamo lahko, da se bo podobno razmišljanje kmalu uveljavilo tudi v Sloveniji in bomo tudi pri nas dobili prva igrišča ter parke namenjene rekreaciji starejših občanov.

2 KOMENTARJI

  1. Slovenija bi se tudi lahko zgledova . Da bi nekaj naredila za sterejše. Malo fitnesa na prostem.
    Sam ne vem kok časa bomo čakali eno leto ali par let.
    lep pozdrav Iva.

  2. Slovenija bi se tudi lahko zgledova . Da bi nekaj naredila za sterejše. Malo fitnesa na prostem.
    Sam ne vem kok časa bomo čakali eno leto ali par let.
    lep pozdrav Iva.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.